STERA evenement 26 november 2019

HomeBerichtenSTERA evenement 26 november 2019

Bijna 100 vertegenwoordigers van scholen en bedrijven lieten zich 26 november jl. inspireren tijdens het STERA evenement op de Vijverberg.

Trendwatcher Farid Tabarki nam de deelnemers tijdens het evenement mee in de voordelen en de kansen van de moderne technologie. Daarnaast konden de aanwezigen deelnemen aan verschillende Experience sessies.

Zij maakten in die sessies kennis met moderne technologieën, zoals VR, AR, drones, de HoloLens en diverse simulatoren.

Speciale aandacht was er ook voor de Smart Educational Network App waarmee binnen STERA wordt gewerkt. De SEN App legt de verbinding tussen scholen en bedrijven. Leerlingen ontvangen een persoonlijk portfolio op hun smartphone en gaan bij bedrijven aan de slag met praktijkopdrachten.  De resultaten worden met het scannen van QR code eenvoudig vastgelegd.

De reacties van de deelnemers waren positief. Nu is het zaak om te kijken hoe deze technieken locatie ongebonden onderwijs in de toekomst nog beter mogelijk gaan maken.

 

 

Pilot blockchaintechnologie voor STERA succesvol

Flexibel (techniek)onderwijs met de SEN-app De projectleiding van de STERA-Leerroute en Coinversable hebben afgelopen maanden een experiment uitgevoerd met het ondersteunen van flexibel onderwijs. De hybride vorm van onderwijs die ontwikkeld is brengt vraagstukken met zich mee op het gebied van kwaliteitsbewaking en benodigde administratieve handelingen. Door middel van ...