STERA voortgezet in plannen Sterk Techniekonderwijs (STO)

HomeBerichtenSTERA voortgezet in plannen Sterk Techniekonderwijs (STO)

Kenmerkend aan de Achterhoek is dat er een goede onderwijsinfrastructuur bestaat, met het vmbo, het mbo en de vereniging van het regionale bedrijfsleven in de opleidingsbedrijven, waarin wordt samengewerkt. Dit komt tot uitdrukking in een relatief hoge tevredenheid van leerlingen, studenten en het bedrijfsleven. Profijt is een al jaren bestaand samenwerkingsverband van vo, mbo, en hbo in de regio Achterhoek. STO biedt de mogelijkheden om de ambities in de regio Achterhoek rondom de technische beroepskolom te versterken en te versnellen.

De regionaal aansluitende STO-regio’s Achterhoek Midden, Achterhoek Oost, Achterhoek Noord en de Liemers werken hun plannen uit per regio, maar wel in overleg met elkaar. De vier regio’s werken daarvoor samen met het ROC Graafschap College en kennen een belangrijke plaats toe aan de opleidingsbedrijven, aan het STERA-project en het besef dat bedrijven niet begrensd zijn door de regio-indeling ‘Sterk techniekonderwijs’. De vier regio’s nemen deel aan het samenwerkingsverband Profijt, waar binnen een duurzame samenwerkingsrelatie wordt onderhouden.

Samen de schouders eronder! De regio wordt het klaslokaal in Overbetuwe-Lingewaard

Op 28 oktober kwamen wij, onderwijsprofessionals, ambtenaren en ondernemers uit Overbetuwe Lingewaard online bij elkaar om samen de onderwijs- en arbeidsmarkt in de regio te gaan versterken. De vraag naar technisch en technologisch personeel wordt steeds groter en urgenter. En als we niets doen, wordt deze vraag alleen maar groter en ...